Eiland meisje gaat emigreren

Mijn kleine eiland meisje. Ze krijgt sokken en een vestje aan als het regent, ze vraagt niet om een broodje kaas maar om broodje keshi. Het is geen aanmaak limonade maar awa juice. Een juf is geen juf maar tante. Als er een feestje is wilt ze graag bolo (taart). En niemand wordt genegeerd door dit tropenmeisje het is Bon dia, bon tardi of bon nochi als iemand voorbij komt. Ieder weekend met opa en oma naar het strand en naar de happy hour. Zand tussen de teentjes en tip top bij de hand. Maar het kleine eiland meisje moet er toch echt aan geloven. We gaan naar de kou.

Dikke jassen en gevoerde laarzen. Sneeuw, hagel en regen. Met wind tegen, gevulde fietstassen en kind achterop de fiets. 30 lagen kleding en het altijd koud hebben, maar ondanks dat gaan we terug naar mijn geboorte land. Het land waar ik een heerlijke jeugd heb gehad. De jeugd die ik mijn lieve eiland meisje ook wil bieden. En in de zomer gaan we gezellig langs bij opa, oma en oom Noah in het grote blauwe tropenhuis. Dan mag ze de hele zomer rond rennen in een bikini en genieten van de zon om even bij te komen van alle Nederlandse drukte. 

Betaalbaar je huis in richten op Curacao

Uit vele hoeken hoor ik dat het inrichten van je huis toch echt een moeilijk ding is op Curacao. Je kunt niet zomaar naar de Ikea of een online webshop en vervolgens binnen een dag een ingericht huis hebben. Alles hier op het gebied van interieur op Curacao moet bij elkaar geraapt worden, om maar even plat te zeggen. Tenzij je natuurlijk een hele grote berg met geld hebt, tja dan kan je gewoon naar een dure woonwinkel gaan en je huis helemaal mooi en compleet inrichten. Helaas, hebben we die luxe niet allemaal en daarom heb ik hier een lijstje met plekken waar je toch hele leuke dingen kunt vinden voor een normale prijs. Continue reading