Beauty blunders, lees en learn!

Makeup artistHet zou zo maar kunnen zijn dat jij elke dag een paar beautyblunders begaat. Sommige beautyblunders zijn bekend, zoals het op en neer pompen van het mascaraborsteltje in de tube, maar van sommige beautyblunders heeft niemand een idee. Lees & learn!

1. Föhnen

Houd de föhn nooit te dicht bij je haar. Hier wordt het wel droog van, als in niet meer nat, maar droog als in beschadigd en pluizig. Niet doen dus! Houd de föhn zo’n drie centimeter van je haar en beweeg met de föhn zodat je haar gelijkmatig droog wordt. Of zoals het ook prima werkt op Curacao, rondje in de auto, raampjes open en laat de wind zijn werk doen.

 2. Nagellak

Bubbels in je nagellak? Niet schudden! Hierdoor komt er lucht in de lak en dus tussen je nagels en de nagellak. Probeer een klein beetje boven de nagelriem te lakken zodat de lak niet in de nagelriemen loopt.

3. Mascara

Hetzelfde verhaal, niet pompen, zo komt er teveel lucht bij de mascara waardoor deze sneller uitdroogt. Ook komen er zo meer bacteriën in de mascara en dus op jouw ogen. Oplossing? Draai met het borsteltje in de tube.

4. Steiltang

De eerste regel – als er rook van je haar afkomt dan staat de steiltang op een te warme stand. Pas de temperatuur aan en werk altijd in secties zodat je nooit plukken haar voor de tweede keer bewerkt met de steil-tang.

5. Borstel

Wees lief voor je haar met de borstel. Borstel je natte haar liever met je vingers en als je je haar borstelt, begin dan altijd onderaan bij de haarpunten. Les 1 op de kappersvakschool je vingers zijn je kam of borstel.

6. Shampoo

De aanwijzingen lijken simpel: wassen, spoelen en herhalen. Toch kan het zijn dat jij je haar verkeerd wast. Hoe moet het dan wel? Zorg dat je haar volledig nat is voordat je het bewerkt met shampoo (een paar minuten onder de waterstraal is daarvoor nodig). Verdeel dan de shampoo alleen bij de wortels van je haren en scrub je hoofdhuid. Voorkom dat je al je haar op je hoofd ‘stapelt’. Hierdoor ontstaan klitten en droge haarpunten. Als je je haar uitspoelt worden de uiteinden van je haar vanzelf schoon. Na de herhaling van de wasbeurt spoel je je haar langer uit dan de eerste keer.

make up dushi trends

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s