Workout, maar wel graag hip!

Mind-Body-52 DushiHoewel wij niet echt van de hele sportieve zijn, hebben we besloten te doen alsof sporten op nummer 1 staat. Immers we willen graag op het strand met strakke lijven zonnen. We doen ons best. Het begint natuurlijk met een leuke dushi waardige outfit.

Wist je dat als je een leuke sport outfit aanschaft je kansen op slagen veel groter zijn.  Voor ons reden om eens op zoek te gaan naar de leukste en hipste sporttrends die er zijn.

Vele grote ontwerpers hebben zich  ook laten inspireren voor een weegschaal momentje, en sloegen flink toe in the gym met tekenpapier en potlood. Prachtige creaties ontstonden hieruit. Of we deze mooie stukken nu daadwerkelijk naar the gym dragen weten wij niet zeker. Maar ze zijn zeker een lust voor het oog!

Dan nu even de serieuze regels voor een goede outfit op een rij!

•Koop sportkleding die comfortabel zit en die je bewegingen niet belemmert.

Je moet er vrij in kunnen bewegen zonder irritaties door naden of ritsen. De kleding mag niet knellen en schuren. Dat kan je bloedsomloop en bewegingen belemmeren en schaafwonden veroorzaken. Let bij aankoop dus goed op naden, ritsen, enzovoorts die irritaties kunnen veroorzaken. Met lichte, soepele kleding voorkom je zulke blessures.

•Koop sportkleding die ‘ademt’ en zorgt voor een goede vocht- en temperatuurregeling.

•Vooral als je sport in een warme omgeving is dit belangrijk. Je kleding moet het zweet goed afvoeren, zodat je voldoende afkoelt tijdens het sporten. Zo houd je je lichaamstemperatuur ‘constant’. In een koude omgeving zorgt een goede vocht- en temperatuurregeling ervoor dat de huid relatief droog blijft. Je koelt door het zweten niet te veel af. Zowel tijdens als na het sporten niet.

•Vermijd kleding van puur katoen. Deze neemt je zweet wel op, maar voert dit vervolgens niet goed af. Je kleding wordt dan nat en weegt daardoor meer. Dit vermindert het comfort en koelt je te snel af na het sporten.

•Kies bij voorkeur voor kleding van een synthetische vezel (zoals Gore-Tex). Dat laat het zweet door, blijft droog en is comfortabel. Katoen in combinatie met een synthetische vezel is ook aan te raden.

•Koop sportkleding van goede kwaliteit en die makkelijk te onderhouden is.

•Kleding moet van goede kwaliteit zijn. Na iedere training of wedstrijd moet je deze immers wassen. Je wilt ‘vervorming’ door vaak wassen of wassen op een hoge temperatuur voorkomen.

•Pas bij het wassen vooral op voor het krimpen van je sportkleding. Dit is vaak het geval bij kleding van katoen of van een samenstelling van katoen en synthetische materialen. Koop een maatje groter van zulke kleding.

•Kies een model broek dat past bij je lichaam.

Kies een lange of korte broek waar je je goed in voelt. Ben je iets zwaarder? Kies dan eerder een lang model. Daarmee verminder je wrijving tussen je dijen.

Eigenschappen goede sportsok

Een goede sportsok beschermt je huid tegen wrijving in je schoen en absorbeert daarnaast het meeste zweet. Hierdoor voorkom je blaren, zweetvoeten en/of schimmelinfecties. Goede sportsokken zorgen er ook voor dat je schoenen minder snel slijten. •Sportsokken moeten vooral goed passen. Van te kleine sokken kunnen je nagels ingroeien. In te grote sokken gaan makkelijk plooien zitten die blaren veroorzaken.

•Een goede sportsok is van kunstvezels (zoals acryl, coolmax, nylon en polartec) of van wol of katoen gemengd met een synthetische vezel.

•Draag liever geen sokken van puur katoen. Deze nemen het zweet op waardoor je sokken helemaal vochtig worden. Of zelfs helemaal nat bij lange trainingen.

•Nieuwe synthetische materialen (zoals orlon, polipropyleen en coolmax) laten het vocht door en absorberen dit niet. Het vocht kan hierdoor verdampen, mits je schoenen van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Deze nieuwe materialen hebben nog een ander voordeel: deze zijn sterker en behouden langer hun vorm.

Wij wensen jullie veel succes met het vinden van de juiste outfit en wie weet zien we elkaar bij de gym en/of yoga les.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s